Skip to content

Waarom is asbest gevaarlijk?

Asbest. Dat de stof gevaarlijk is en grote risico’s met zich meedraagt, is bekend. Maar hoe zit dit nu precies?

Navigeer naar

Waarom is asbest zo gevaarlijk?

De onzichtbare gevaren van asbest

Het behandelen, bewerken of verwijderen van asbest is gevaarlijk, omdat er een grote kans bestaat dat er vezeldeeltjes vrijkomen. Deze vezeldeeltjes zijn met het blote oog niet te zien, maar brengen wel degelijk schade aan wanneer deze worden ingeademd. Asbest verwijderen is in die zin vaak nog gevaarlijker dan het simpelweg laten zitten van asbest.

Daarom bestaan er strenge eisen voor het verwijderen van asbest. Zo ben je verplicht een inventarisatierapport op te laten stellen wanneer je een gebouw of object wilt verbouwen dat gebouwd is voor 1993. Het verwijderen van asbest zelf dien je als bedrijf vrijwel altijd uit te laten voeren door een gecertificeerde, professionele partij. Voor particulieren is het verwijderen van asbest in eigen beheer toegestaan, mits het om specifieke varianten asbest gaat, en het oppervlak niet te groot is. Dit dien je echter altijd te controleren bij de plaatselijke gemeente.

De kleine asbestvezeltjes zijn niet te zien met het blote oog. Je zietvoeltproeft ze niet.

Onze certificering

Professioneel en goed voorbereid met de nodige papieren op zak

Met bijna 30 jaar ervaring in de wereld van asbest, veiligheid en gezondheid, kunnen we stellen dat we wel weten waar we het over hebben. Daarbij zijn we volledig gecertificeerd en in bezit van de nodige diploma’s:

Voam
TUV Asbestinventarisatie
Stichting Ascert logo

Vrijblijvend advies voor jouw situatie?

Kom in contact

Op zoek naar vrijblijvend advies of benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen? Bel ons op 06 53 25 90 97 of vul onderstaand formulier in. We komen dan vaak binnen een werkdag op je bericht terug.

    Velden met een * zijn verplicht

    Navigeer naar
    Navigeer naar
    Back To Top